Mountain Buggy Terrain

Först ska vi reda ut det där som många missförstår.
Mountain Buggy är märket på vagnen.
Terrain är modellen av vagn. Mountain Buggy har även andra modeller, tillexempel Urban Jungle , Duet och Swift.
Det här är alltså en Terrain. Färgen heter Onyx och är svart, den kom 2018 .
Terrain är en trehjulig vagn, 63 cm bred.
Den har en riktigt stor och rymlig sittdel och maxbelastningen är 25 kilo barn. En av de största sittdelarna på marknaden.
Sittlägena är steglösa och regleras enkelt med remmar i bak i ryggen. Från fullt liggläge och uppåt.
Det går även att köpa till en liggdel separat och då ha vagnen från nyfödd.
Sittdelen är endast framåtvänd, men om du har köpt till liggdelen så går det att bygga om del till en mindre sittdel som du har vänd åt ditt håll. Sittdelen tar då 15 kilo och blir inte lika ombonad, men är utmärkt för den mellanperiod när du kanske vill ha barnet åt ditt håll men hen har vuxit ur liggdelen.


När du köper Terrain får du med två par bakhjul , ett par jättestora 16 tums lufthjul, och ett par 12 tums lufthjul, alltså stora de också.
Framhjulet är alltid 12 tum.
Det gör att du kan använda vagnen som löparvagn, eftersom den dessutom har både hand och fotbroms.


Jag kan lugnt säga att Terrain är den mest terränggående vagnen jag nånsin provat.
Den klarar allt, samtidigt som den är extremt lättstyrd , den svänger på en femöring!


Den är väldigt enkel i sina funktioner, det är egentligen ett simpelt chassi med tyg fastsatt som sittdel och stora lufthjul på.
Låter ju skittrist, men det är jag glad för! Hade den vart vändbar eller haft massa smarta funktioner så hade den antagligen inte vart så lätt att hantera!
När du fäller ihop den så tar du inte bort sittdelen, den bara fälls ihop och tar inte mer plats än den skulle gjort utan sittdel på.
Varukorgen under vagnen tar 5 kilos vikt och är lättåtkomlig. Den har även ett nät man kan fälla över, så inget man har med sig kan trilla ur på skogspromenaden eller löparrundan.
Suffletten är normallång, tillräckligt men inte extremt lång.


Terrain har en speciell plats i mitt hjärta faktiskt, den är speciell. Den är inte lik de flesta vagnarna på marknaden trots att det kommer fler och fler liknande.
Jag hade en Urban Jungle redan 2006 och den är byggd på samma chassi, fast den endast har 12 tums hjul och ingen handbroms.
Jag ser egentligen inte vitsen med att köpa Urban Jungle idag när man kan få en Terrain med dubbel uppsättning hjul och dessutom bättre tyg än Urban Jungle.
Har Terrain några nackdelar då? Jag ska vara ärlig. Nej. Jag tycker faktiskt inte det.
Möjligtvis att den tar stor plats i hallen.
Det enda Mountain Buggy borde fixa till är de korta remmarna i selen, eftersom den tar 25 kilo barn och är så rymlig borde även selen vara rymligare , nu är den knappt möjlig att sätta bekvämt för större barn.
Det här är en pärla som fler borde testa, särskilt om man bor där det är mycket snö, oplogat eller har grusvägar eller går i elljusspår eller liknande.
Den är verkligen outstanding i terräng och samtidigt sjukt smidig.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *