Cybex Mios

Vändbar sittdel, fullt liggläge, och liten ihopfälld.

Cybex Mios har nu testats här , både i stadsmiljö och på landet.

Jag skulle säga att Mios är en stadsvagn , en sommarstadsvagn!

Lyxen att ha en rygg helt i nät är superskönt på sommaren, den fläktar bra och man slipper små klibbiga barnryggar. Dynan som man kan sätta dit om man vill är vadderad och bra när det blir kyligare ute, den är dock inte världens snyggaste i mina ögon..den känns inte formsydd och mitt estetiska öga blev lite besviket.

Vagnen är supersmidig att fälla ihop, den är lätt att kasta in i bilen och faktiskt en av de få vagnar jag ägt som jag skulle kunna äga bara för att ha som bilvagn. Den blir dock inte alls lika platt ihopfälld när du har sittdelen vänd åt förarens håll som den blir framåtvänd.

Hjulen har fjädring, den klarar betydligt mer än den ser ut att göra, men jag skulle välja en annan om jag var mycket ute på grusvägar eller i mer terräng.

Det finns inte många vagnar i det här segmentet, den kostar en del, från 6999 kr, och ja, det kan tyckas mycket jämfört med andra vagnar. Men det finns inte många andra vagnar som har fjädring, fullt liggläge, vändbar sits och blir riktigt liten ihopfälld. Regnskydd ingår i priset.

Fördelarna med denna är alltså många, frågan är om man tycker priset motiverar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *