Syskonvagnar!

Det finns så många märken , modeller och varianter på marknaden nu att alla borde kunna hitta en som passar just sin favorit.

Som med alla andra vagnar så finns inte ”den bästa vagnen”, allt handlar ju om hur och vart man lever.

En del vill ha en klassisk vagn med 4 fasta lufthjul, oftast ca 74 cm bred. Perfekt om man har plats för större vagn hemma, och kanske bor där man behöver lite mer terränggående vagn. Ora har en sådan, Ora Land , mjuk fjädring, 73,5 cm bred och klarar det mesta.

En del behöver en smalare vagn men ändå där barnen sitter bredvid varandra, som Mountain Buggys Duet. 65 cm bred och 10tums luftfyllda svängbara hjul. Det är en riktig arbetshäst ! Kanske inte den man väljer om man har större barn som man vill ha sittande åt den som körs håll.

Bugaboo Donkey är vagnen man kan köpa som singelvagn ( 60 cm bred) och sen köpa till extensionset för att bygga ut den till syskonvagn på bredden , då 74 cm bred. Det är även en vagn som man enkelt kan variera från dag till dag beroende om man kör ett eller två barn.

Sen har vi vagnar som Uppababy Vista, där man på samma sätt som bugaboon kan köpa en singelvagn och köpa till syskondelen . Skillnaden är att här sätter man barnen på längden istället för bredden och vagnen blir aldrig bredare än 65 cm.

Silver Cross har en liknande lösning, men här kan man dessutom använda den sitt och liggdel som man köper som singelvagn samtidigt. Du får alltså en syskonvagn på en gång, men väljer om du använder den som singel eller syskonvagn.

Sen har vi Emmaljungas 735, här är det likadana sitt och liggdelar som deras modell Viking. Du kan alltså köpa ett 735chassi och använda de delar du redan har från vikingen, eller köpa en komplett 735 med sitt och liggdel och dessutom köpa ett vikingchassi och använda vagnen som det passar dig , ibland syskonvagn och ibland enkelvagn.

Naturligtvis finns det fler vagnar på marknaden, och de jag nämnt här har självklart fler för och nackdelar .

Vilken passar er bäst?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *