Bugaboo Buffalo – Cybex Priam Lux

En av de frågor jag får mest är skillnaden mellan Bugaboo Buffalo och Cybex Priam Lux, och vilken jag skulle välja.

Svaret är att jag knappt skulle kunna välja! De är väldigt lika men ändå rätt olika.

Generellt sett är Buffalo lite mer ”tryck ” i , den är lite tyngre att köra, tar sig fram bättre när det är oplogat eller man är på en ordentlig lösgrusväg , varukorgen under tar 10 kilo jämfört med Priams 5 kilo , den har 10 tums framhjul jämfört med Priams 8…

 

Å andra sidan är Priam  mer lättkörd, den vänder på en femöring, man behöver bara titta snällt på den så gör den vad man vill att den ska göra. Alla funktioner är så enkla och lätta att det är löjligt ( även om Buffalos inte är svåra /tröga de heller) .

Priam kan man ju som bekant välja med både Luxsittdelen ( helt platt liggläge) och 2i1 sittdelen ( ergonomisk).

Personligen skulle jag alla dar i veckan välja Lux framför 2i1.

Jag tycker Priams främsta fördel är just den fantastiska Luxsittdelen. Den är upp till 10-12 cm högre i ryggen än samtliga andra sittdelar med flat rygg jag mätt. Men visst, jag har inte provat alla i världen… Sittdelen har dessutom ställbart fotstöd vilket gör att barnet kan sitta med raka ben och ha leksaker eller filtar i knät, det går inte i en ergosits.

Kikar man på Priams 2i1 och väljer mellan den och Buffalo så tycker jag att Buffalo vinner , då får man inte den grymma Luxsittdelen och missar buffalos bästa varukorg och härliga terrängkörning.

Att fälla vagnarna är ungefär lika lätt, även om Priam är något enklare , men det är marginellt. Chassit på Buffalo är mindre ihopfällt, men med sittdel/liggdel så blir de typ lika stora .

Suffletterna är båda förlängningsbara med dragkedja, och lika bra båda två.

Priam har en lucka för ventilation, jag vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt faktiskt …

När det gäller fjädringen är ingen av vagnarna någon mjukis, det är kanske något bättre på Priam men jag stör mig inte på att de är relativt dåliga i fjädringen, ingen av vagnarna är på något sätt stötiga utan extremt sköna att köra!

Jag tror helt enkelt att om man är mer ute i natur och behöver den rymliga varukorgen så väljer man Buffalo, men priar man en extremt lättkörd vagn och vill ha klassisk sittdel med fullt platt liggläge tar man Priam.

1 reaktion till “Bugaboo Buffalo – Cybex Priam Lux”

  1. Hej grymt bra blogg! Du kanske kan nämna att Bugaboo slutar att tillverka Buffalo och säljer ut det som finns i lager för ersättaren fox!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *