Bugaboo Bee5 – Cybex Mios

Bugaboo Bee5 och Cybex Mios!

Innan Mios släpptes sommaren -17 så var många spända och såg fram emot något Bee-liknande men ÄNNU smidigare, och det var också vad som kom.

Egentligen rätt lika varandra , små hjul med fjädring ( bra fjädring faktiskt) , vändbara sitsar med fullt liggläge, normalstora varukorgen med maxvikt på 5 kilo och sittdel som klarar 17 kilo barn. Båda går dessutom att köpa liggdel till.

Så vilken ska man välja? Och varför?             Jag tycker inte någon av dom är gjorda för att ha som barnets enda vagn. De är ett mellanting mellan ordentlig vagn och resevagn. Kanske vagnen du väljer när du ska gå i affärer, åka iväg med bilen , eller till resan om du vill ha något smidigt som tar relativt liten plats ihopfällt. Något mer rejält än en liten resevagn.

 

Skillnaden , och för och nackdelarna mellan de två tycker jag är följande;

Bee5 är känns mer rejäl. För ett tyngre barn så känns Bee stabilare, den känns mer nära marken, varukorgen är djupare och känns som den tar lite mer last. Suffletten går att dra fram längre och sittdelen är mer vadderad. Mer vagn helt enkelt .

Mios är smidigare! Lättare att fälla ihop, blir mindre ihopfälld, något mjukare i fjädringen och har framför allt fotstöd, det har inte Bee! Däremot tyckte jag att Mios kändes lite för lätt med ett större barn i . Inte ranglig, det är fel ord, men fladdrigare på något sätt. Jag vet dock att många med mindre barn inte alls håller med mig, det är en smaksak.

Prismässigt ligger de lika, så jag skulle absolut prova innan jag bestämmer mig, som sagt , lika vagnar men olika små för och nackdelar .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *