Emmaljunga Nxt60


Jag har kört Emmaljungas nya Nxt60 under några månader. Det här är i utförandet ”Outdoor Timber”.

Man ska inte bli förvirrad av benämningarna ”Outdoor” ”lounge ” eller ”competition”, det är alltid i grunden samma vagn, det har med färger och hjul att göra.

Outdoor har svart chassi, bruna leatherette detaljer ( handtag, bygel etc) och de grövre svarta lufthjulen.

Hjulen är relativt små, Men det spelar absolut ingen roll! Den här har rullat på bra i både snö och skog, outdoorhjulen är dock att föredra om man är en outdoormänniska, de greppar bra och känns aldrig nånsin sliriga.

 

Men lite om vagnen då?

Det här är en riktig pärla! Det är svårt att betygsätta vagnar eftersom det alltid är vad den som kör vagnen har för behov som sätter betyget. Men den här vagnen är en riktig allround vagn som faktiskt borde fungera utmärkt för de flesta!

Bredden är 58 cm, inte jättesmal men absolut i den smalare ligan av vagnar, allt under 60 cm anser ivarjefall jag höra till de nättare varianterna.

Hela vagnen känns ganska liten, men inte på ett negativt sätt! Man får enkelt plats på bussar och tåg, handtaget går att fälla in på ett sånt smart sätt att vagnen blir väldigt kompakt i små utrymmen!

Sittdelen fälls enkelt med hjälp av ett lättåtkomlig och stort ”handtag” på ryggen, går inte att missa eller att missförstå. Sittdelen är ergonomisk, barnet sitter där det sitter, det blir ingen hösäck och det är mjukt och vadderat i ryggen.

Den är relativt kort i ryggen, inte enorm. Men de flesta upplever nog inte det, jag har ett väldigt långt barn och kan tycka att han går i suffletten med huvudet när han ligger ner och sover, men suffletten är av tyg och det stör varken honom eller mig egentligen. En annan fördel med Emmaljungas ergonomiska sittdelar är att fotstödet är ställbart, barnen behöver inte hänga med benen rakt ner utan kan sitta med utsträckta ben i 90 graders vinkel. En STOR fördel!

Varukorgen under är lättåtkomlig och tar 5 kilo, räcker utmärkt till vardagsbruk! Jag hade tyckt det vore härligt om Emmaljungas fantastiska sidokorg gick att klicka på även Nxt60, men vill man ha den så får man välja en annan vagn, förslagsvis Nxt90.

En vanlig matkasse eller två går lugnt att lägga i varukorgen på Nxt60.

Emmaljunga har gjort många smarta tillbehör till denna vagn, som man inte ser hos andra vagnar. Fotsacken och vintersitsen är så jäkla bra att jag applåderar! ?????? De är ett måste att köpa till! Inte för att vagnen inte är bra utan, utan för att man bör passa på när det finns så grymma tillbehör.

Jag har pratat om vintersitsen i ett annat inlägg här om ni vill se mer av den.

Slutklämmen; Den här vagnen är en fullträff från Emmaljunga, smidig, sjukt lättstyrd och ändå jobbar den på som man vill. Känns aldrig ranglig eller för lätt, ändå inte tung eller trög.

Det är en helt klar favorit här hemma och vi blev positivt överraskade.

 

2 reaktioner till “Emmaljunga Nxt60”

  1. Men alltså är vinterfotsacken annorlunda på nxt60 jämfört mot nxt90? För Elin Siljendal (barnvagnsinspo) pratar också jättevarmt om den och jag tycker den är helt kass. Vad är syftet med den liksom? Att sitsen blir i mysigt varmt lurv är ju jättetrevligt, men en fodrad fotsack som för det första är så pass vid att den är 20cm ut från barnet (om man inte pressar in den mot barnet) och för det andra slutar så långt ner att den egentligen mest täcker benen..? Varför är den fodrad? När den ändå är så långt ut från barnet fyller det ju ingen funktion. Jag kan inte se att den är varmare än en vanlig fotsack?
    De sålde in den som ”istället för åkpåse” till mig och jag är grymt besviken. Tycker inte den på något sätt ersätter en åkpåse och jag lägger på extra filtar på min son när vi är ute eller han sover i vagnen.
    Den kanske passar bättre till äldre barn, min grabb fyller snart ett.

    1. Nej jag skulle inte välja den istället för åkpåse, inte till en ettåring. Men den är grym för större barn. Där de kanske har overall på sig , eller kan sitta med en tjockare filt i knät ( som ligger kvar där i och inte ramlar av) och bara jacka. Det är enklare att stoppa ner en 2 åring i den än i en åkpåse. Den ramlar inte runt, det blir mer plats än i en åkpåse, och den är varm under rumpan också. Jag förstår att du är besviken om du hört att den ersätter åkpåse för en ettåring. Det håller jag med dig om att den inte gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *