Diono Quantum

Diono Quantum

Jag har fått chansen att testa Diono Quantum, en nyhet på marknaden.
Den finns i svart och marinblått i Sverige.
Diono Quantum kommer komplett med liggdel, sittdel, regnskydd , babyskyddsadapter samt en extra uppsättning bakhjul.
Du kan alltså välja om du vill ha lite lättare punkteringsfria EVA hjul, eller mjukare lufthjul på vagnen. Eller variera dig!
Framhjulen är svängbara punkteringsfria EVA hjul som går att låsa om man behöver plöja genom ordentlig snö eller liknande.
Men jag tycker inte det är en funktion som normalt behöver användas, vagnen behöver svängbara hjul för att manövreras någorlunda lätt.
Vagnen är 61 cm bred, ganska normalbred med andra ord.
Det är inte den smidigaste vagnen jag har kört, den är relativt tung 14.3 kilo, men jag tror inte att det är tyngden som är problemet, det stör mig oftast inte, snarare framhjulen som inte riktigt hänger med ibland.
På promenader ute är det inga problem , men när jag ska in i butiker eller svänga runt så upplever jag att den är mindre smidig.
Det är i mina ögon inte en smidig cityvagn, snarare en skön långpromenadsvagn. 
En smart sak med vagnen är liggdelen som enkelt görs om till sittdel – och tvärtom.
Du använder samma tyger till ligg och sittdel och stoppar bara dit den medföljande tjocka madrassen när det är liggdelsdags. Mindre att förvara , ingen stor kartong med sittdel som måste stå i något skåp och vänta på att barnet blir stort nog att sitta.
Liggdelen tar 9 kilo och sittdelen är testad upp till hela 22 kilo, riktigt bra!
Jag tycker även att sittdelen är rymlig, ett större barn får bra sittplats i vagnen. Det ingår även en vändbar dyna i sittdelen , enklare att tvätta om man skulle få någon fläck. Smart!
Den har swingaway bygel som är smidigt när man ska i och ur.


En annan bra grej med vagnen är suffletten, den är enormt stor och går att dra fram ordentligt när barnet sover eller behöver skyddas från sol och vind, med SPF 50+. Dessutom går det att dra fram tyget och få fram meshtyg över nästan hela suffletten, för perfekt ventilation varma sommardagar.
En av de bästa suffletterna jag sett faktiskt!
Den går nästan ända fram till barnets fötter när jag haft den i liggläge.
Varukorgen är ordentligt rymlig och lättåtkomlig men är testad till 5 kilos maxvikt.
Handtaget då? Jo, teleskophandtag med 6 olika lägen som går att få riktigt högt upp. Mycket enkelt att ändra lägen dessutom.
Jag har dock lite invändningar mot handtagets tjocklek, det är ganska brett för händerna att hålla i, jag får inte till något skönt sätt att hålla händerna på handtaget.
Diono Quantum går att fälla ihop med sittdelen vänd framåt, men jag tycker den är mer otymplig att lyfta så, klickar man av sittdelen så är den betydligt enklare att hantera. Men så tycker jag det är med de flesta vagnar.
Min man som är ruskigt lång ( och stark ?) och har långa armar bar utan problem in den i bilen ihopfälld med sittdelen på, själv tog jag den hellre i två delar.
Bromsen på vagnen får jag inte glömma att nämna! Den har en ”one step” broms, du behöver bara trycka till den med foten, ingen broms som måste tryckas uppåt och förstöra finskorna.
Överlag känns vagnen välgjord, och har ett bra pris.
Diono har tänkt till på detaljerna som suffletten, maxvikten, bromsen, teleskophandtaget, enkelheten i alla funktioner.
Men de kunde gjort handtaget smalare och fått den lite smidigare, den är lite trög och har tung hävkraft om man inte har handtaget högt upp.

Det var riktigt roligt att prova den här vagnen, Diono är ett märke som jag tidigare inte förknippat med barnvagnar och jag gillar tanken med den här barnvagnen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *